Citroën Méhari open 01

Citroën Méhari

De Citroën Méhari is een personenauto van het merk Citroën dat tussen 1968 en 1988 werd geproduceerd in een voorwielaandrijving versie en in een versie met vierwielaandrijving. De auto is gebaseerd op het chassis en de motor van een Citroën 2CV, met een carrosserie vervaardigd van ABS kunststof.

Een Méhariste is een Franse koloniale soldaat uit Algerije, die een kameel berijdt.

Deze lichtgewicht terreinauto werd gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar werd ook ingezet door het Franse leger en Gendarmerie. Hetzelfde concept, met de carrosserie en motor van een 2CV werd ook ingezet voor productie in de derde wereld. De Citroën FAF (Facile a Fabriquer) was eenaluminiumversie van de Méhari bedoeld voor Afrika en in Vietnam werd de Dalat geproduceerd. Daarnaast bestond er nog de uitvoering Pony welke inGriekenland geproduceerd werd. De 4x4 versie werd in 1979 aan het programma toegevoegd. Het bleef echter een zeldzame verschijning, er zijn er nog géén 1500 van verkocht.

In 1970 werd de Méhari naar de Verenigde Staten geëxporteerd.

Concurrent Renault bracht als tegenbod de Renault Rodeo op de markt, gebaseerd op een Renault 4. Die werd echter niet veel buiten Frankrijk geëxporteerd.