Waar is de Porsche 911 van de rijkspolitie gebleven?

Het originele Targa concept van Porsche kennen we nog van deKLPD Porsches waarin stoere dienders met grote snorren en helmen op de veiligheid op Neerlands wegen bewaakten.

Tijd voor een stukje geschiedenis, wie kent nog die geweldige oude porsche’s 911 van de KLPD? Dat was de tijd dat je als kind nog bij de politie wilde, Driebergen wel te verstaan. Uiteraard maar voor één reden: legaal met die Porsche over de snelweg jagen!De Porsche werd jammer genoeg vervangendoor een Volvo, die tot op heden nog in gebruik is. De Porsche zou teveel geld voor onderhoud kosten en de Volvo zou volgens de minister goedkoper zijn en dezelfde capaciteiten hebben… 

Rond 1974 heeft de toenmalige Algemene Verkeersdienst (AVD) van de Rijkspolitie in Driebergen, voorloper van het huidige Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD), vóórdat de Porsches daar hun intrede deden, proefgereden met de Fiat 124 Spider Abarth (CSA) om als hét snelle vervoersmiddel te dienen voor controle en toezicht op de Nederlandse autowegen.

De Fiat Spider Abarth heeft het uiteindelijk afgelegd tegen de later gekozen Porsche 911. De Porsche had onder extreme omstandigheden mogelijk meer bij te zetten dan de Fiat Spider. Ook factoren als degelijkheid van constructie, een hogere maximumsnelheid (voor de Porsche was dat 220 km/u en de Spider Abarth 200 km) en ook een mogelijk hogere inruilwaarde na intensief gebruik, speelden bij de uiteindelijke keuze voor de Porsche een doorslaggevende rol (bron: globallistics.com).


 porsche 02porsche 01porsche 03porsche 04