Bedelia BD2, Het is een franse auto uit het begin van 1900. Het is een zeer eenvoudig uitgevoerd gevalletje. Maar het mooiste hiervan is dat de chauffeur achterin zit en de pasagier voorin. Prima plek met een goed uitzicht voor de pasagier. Maar die moest er dan wel wat voor doen, zoals het bedienen van de mitrailleur bijvoorbeeld.Deze wagen werd in het begin van de 20e eeuw door het Britse leger in India gebruikt.

Bedelia 1

De type-aanduiding was Bedelia BD2 en een 1055cc motortje dreef het 109KG zware voertuig aan. Acht denkbeeldige paarden - krachten stuwden de dappere strijders voorwaarts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedelia 2

Als de chauffeur en zijn pasagier hun hoofden tussen hun schouders trokken en een helling afreden kon de niet kinderachtige snelheid van 80km/h gehaald worden.

De lengte van deze wagen is 3570mm  en 1050mm breed. de wagen is ontworpen en gebouwd door Ing. Bourbeaux te Parijs Frankrijk. De carosserie van de Bedelia werd gemaakt bij Caisse en Bois+Panneaux en Tole. Aandrijving van de wagen geschiede door middel van een riem en poelie aan de buitenzijde. De opbouw was geheelvan alluminium.

 

 

 

 

Bedelia 3Bedelia 4bedelia-2